prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
multimedija
Razgovor s McKenziejem Warkom: Novo znanje za nov planet: kritička pedagogija u i za antropocen

Razgovor s McKenziejem Warkom: Novo znanje za nov planet: kritička pedagogija u i za antropocen

Iz knjige Petra Jandrića “Znanje u digitalnom dobu: Razgovori s djecom jedne male revolucije”, ovoga vam puta donosimo dio razgovora s piscem i znanstvenikom McKenziejem Warkom čija djela o hakerskoj kulturi i gejmerskoj teoriji neprestano privlače veliko zanimanje javnosti, a njegovo eksperimentalno pisanje i multimedijalni radovi izazivaju i prelaze tradicionalne disciplinarne granice između umjetnosti, znanstvenog istraživanja i društvene kritike.

 

Školski izlet u Baranju

Školski izlet u Baranju

Učenici razredne nastave Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić“ Gunja i područne škole u Rajevom Selu (1. a, 1. c, 2. a, 2. c, 2. k, 3. a, 3. c, 3. k, 4. a, 4. c i 4. k) zajedno s učiteljicama Ružicom Taragdžić, Anitom Miočić Milevoj, Danijelom Mišura Vraneš, Mirjanom Franić Mehičić, Jasminkom Hot, Slobodankom Stanić, Marinom Vidaković i Dinkom Buljević, školskom knjižničarkom Anitom Tufekčić i vjeroučiteljem Idrizom Bešić posjetili su Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš, Park prirode Kopački rit i vidikovac i spomenik Julka u Batini.

Upišite tečaj i naučite kreirati multimedijski sadržaj

Upišite tečaj i naučite kreirati multimedijski sadržaj

Prijavite se na novi CARNET-ov e-tečaj Multimedija – samostalno kreiram sadržaj i naučite samostalno izrađivati visokokvalitetne digitalne materijale: ovladajte tipografijom, grafičkim elementima, vizualizacijom podataka i autorskim pravima.

Konferencija o multimediji u nastavi

Konferencija o multimediji u nastavi

Jednodnevna konferencija o multimediji u nastavi “Od 8 milimetara do 8 gigabita” održat će se 14. prosinca 2021. u dvorani KIC-a u Zagrebu, uz online prijenos. Organizatori konferencije su Bacači sjenki i GONG.

Što je telegra.ph?

Što je telegra.ph?

U 19. st. Morse je prvi izumio telegrafiju kao tehniku za prijenos tekstovnih poruka na daljinu. Druga industrijska revolucija ubrzala je komunikaciju. Telegram je omogućio puno brži prijenos poruka u odnosu na dotadašnji fizički prijenos kuririma na konjima, a spasio mnoge u pomorstvu.

10. MOP Festival multimedije

10. MOP Festival multimedije

Deseti MOP Festival multimedije održava se od 21. do 23. listopada 2021. u Varaždinu, a program će publici ponuditi predavanja, radionice, koncerte, izložbe te jedan glazbeno-filmski spektakl.

Računalno razmišljanje i programiranje

Računalno razmišljanje i programiranje

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića iz Sinja se i ove godine priključila društvenoj inicijativi European Code Week 2020. čiji je cilj na zabavan i angažirajući način učenicima približiti programiranje i digitalnu pismenost. U školi su organizirane i održane brojne edukativne i kreativne radionice za učenike u informatičkim kabinetima.