prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

1000 učenika uči o novcu

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Štedopis – Institut za financijsko obrazovanje aktivno radi na povećanju financijske pismenost tisuću učenika srednjih škola u Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.Projekt financijske pismenosti za srednje škole „Moj novac, moja budućnost“ započeo je krajem 2018. godine.

Projekt provodi Štedopis – Institut za financijsko obrazovanje zajedno s partnerima 1.gimnazijom, Hotelijersko-turističkom školom i Prehrambeno-tehnološkom školom iz Zagreba, Turističkom školom Daruvar te Ekonomskom školom Vukovar i Udrugom Zamisli. Glavni je cilj projekta povećati financijsku pismenost 1000 učenika srednjih škola u Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za bolju budućnost i kvalitetu života.

Posebni ciljevi projekta su povećati broj nastavnika u Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji educiranih za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.

Osnovne projektne aktivnosti su distribucija drugog izdanja udžbenika o osobnim financijama za srednju školu „Moj novac, moja budućnost“, izrada online metodološkog priručnika za nastavnike, održavanje radionice za učenike i održavanje radionice stručnog usavršavanja za odgojno-obrazovne djelatnike te evaluacija projekta.

Krajem 2018. održane su tri radionice u Zagrebu, Bjelovaru i Osijeku na kojima je sudjelovalo preko 50 nastavnika, a u školama partnerima dvije radionice za učenike u Zagrebu za više od 200 srednjoškolaca.
U pripremi je online metodološki priručnik za nastavnike koji će im nakon što su pohađali radionice stručnog usavršavanja biti pomoć u provođenju nastave.

Radionice za učenike se nastavljaju i u ožujku u srednjim školama u Daruvaru, Vukovaru i Županji.