prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
financijska pismenost
Biti financijski pismen

Biti financijski pismen

Nizom aktivnosti učenici 3. razreda Osnovne škole Bakar uključili su se u obilježavanje ovog dana kako bi kao maleni i vjerni štediše na vrijeme stjecali financijske kompetencije koje će im koristiti u svakodnevnom životu.

Biti financijski pismen

Učimo o novcu

Kako su učiteljica matematike Sandra Štiks i učiteljica razredne nastave Mirna Lišnić provele projekt financijske pismenosti u Osnovnoj školi August Šenoa u Osijeku, možete pročitati u ovom članku.

Financijska pismenost

Financijska pismenost

Potaknuti financijskim previranjima, galopirajućom inflacijom, te propadanjem banaka u SAD-u, proveli su istraživanje kod učenika srednjih škola na temu financijske pismenosti.

PMF izradio obrazovne materijale o financijskoj pismenosti

PMF izradio obrazovne materijale o financijskoj pismenosti

Nastavni materijali izrađeni u sklopu projekta Financijska pismenost u suvremenom matematičkom obrazovanju omogućit će učenicima od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole usvajanje financijskih znanja primjenjivih u svakodnevnim životnim situacijama – poput valuta, štednje, proračuna, plaća pa sve do mirovinskog osiguranja.

Biti financijski pismen

Financijska pismenost i eTwinning

Učenici sedmih razreda I. osnovne škole Varaždin pod vodstvom učiteljice mr.sc. Tamare Ređep uče o financijskoj pismenosti i razvijaju svoj odnos prema novcu u aktivnostima eTwinning projekta “Financijska pismenost”.  

Poziv roditeljima da pilotiraju materijale za poučavanje financijske pismenosti

Poziv roditeljima da pilotiraju materijale za poučavanje financijske pismenosti

U sklopu projekta „PROFILE: promicanje financijske pismenosti u Europi“ kojeg vodi University of Gloucestershire iz Ujedinjene Kraljevine te u kojem sudjeluje organizacije civilnog društva i škole iz Italije, Mađarske, Ujedinjene Kraljevine i Hrvatske razvijeno je oko šezdeset nastavnih materijala za poučavanje financijske pismenosti za dobnu skupinu od 7 do 11 godina.

Financijsko opismenjavanje

Financijsko opismenjavanje

U Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića obilježen je Svjetski i Europski tjedan novca 2021. pod nazivom “Čuvajte sebe, pazite na svoj novac”. Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna je podizanje svijesti učenika o važnosti novca, financijskog opismenjavanja i financijskog zaključivanja. Organizirana su brojna predavanja i radionice uživo za maturalne razrede i online u virtualnoj učionici za nezavršne razrede.