prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

15. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

15. hrvatsko natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska održava se od 24. do 26. studenoga u Centru za kulturu Trešnjevka. Proglašenje pobjednika i gala predstava održat će se u nedjelju, 26. studenoga, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan!

Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant. Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora.

Natjecanja, seminari, radionice te susreti mladih plesača i njihovih mentora imaju nezaobilaznu ulogu u motivaciji, navikavanju na javne nastupe i podizanju kvalitete izvedbe darovitih pojedinaca u suvremenom plesu.

Hrvatska glazbena mladež u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, organizira Natjecanje Mia Čorak Slavenska, čime želi stimulirati interes mladih ljudi za suvremeni ples – kako u smislu aktivnog i profesionalnog plesanja, tako i u smislu stvaranja educirane publike umjetničkih sadržaja. Svoje ime – Mia Čorak Slavenska – natjecanje je dobilo prema najslavnijoj hrvatskoj baletnoj umjetnici, a održava se svake godine.