prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

29. Sa(n)jam knjige u Istri od 24. studenog do 3. prosinca

Ovogodišnji, 29. Sa(n)jam knjige u Istri – Pulski festival knjiga i autora održat će se od 24. studenog do 3. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli, a središnja tema je “Život u oblacima”. Glavna programska okosnica je strip, kojeg će u Puli predstavljati eminentni inozemni i domaći autori i autorice.

Kroz posvetu devetoj umjetnosti, na brojnim programima, književnim susretima i izložbama, Sajam će biti u znaku oblačića u koje autori stripa upisuju replike svojih junaka, a koje čitatelje baš na onoj tankoj crti, rubu između dva nacrtana kadra priče odvode u svijet mašte.

Upravo su mašta i kreativnost točke iz koje iznimno uzbudljiva tema ‘Život u oblacima’ ulazi u sve programe ovogodišnjeg Sajma. Dokazujući od svog prvoga dana da svijet – od svakodnevnice do društvene zbilje – može biti bolje mjesto uz maštu, kreativnu hrabrost i kritičko promišljanje, Sajam u svom 29. izdanju u punom smislu riječi živi svoj život u oblacima, a koji je zapravo u samim temeljima ove manifestacije. Stoga će se ove godine u Puli naši gosti – majstori stripa, književnici, teoretičari, filozofi, sociolozi, antropolozi, povjesničari, znanstvenici i umjetnici – posebno baviti temama nove utopije i eskapizma.

Pripremljeno je oko stotinu različitih festivalskih  događanja namijenjenih publici svih uzrasta: uz književne programe, tu su i vrhunske izložbe, performansi, koncerti i projekcije filmova. Kao i svake godine i predstojeći 29. Sajam knjige bit će velik i programski bogat. Ova će godina biti i u znaku 30. obljetnice Sajma koja će se dogoditi 2024., a tim povodom  Sajam stvara novu mrežnu stranicu, što je prvi korak ka objedinjavanju i dokumentiranju svih projekata Udruge. Na ovom mjestu bit će po prvi put dostupna i arhivirana bogata povijest Sajma.

Uobičajeno, i ove će godine na Sajmu biti izloženi deseci tisuća naslova ponuđenih publici po posebno povoljnim cijenama.

Popis sudionika i sudionica, kao i detaljan sajamski program, bit će objavljeni uskoro na službenoj web-stranici i društvenim mrežama Sa(n)jam knjige u Istri (Facebook, Instagram).

Pokrovitelji Sajma su: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Pula, Istarska Županija, Zagrebačka banka d.d.