prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“40 djela ljubavi”

U sklopu eTwinning projekta “Na putu dobrote 3” (autorice Sandre Vuk) učenici Srednje strukovne škole u Makarskoj sudjelovali su u korizmenoj humanitarnoj akciji Marijinih obroka “40 djela ljubavi”.

Kako je projekt zamišljen da potiče učenike, ali i odrasle koji brinu za njih, na dijeljenje dobrih i pozitivnih trenutaka, humanitarna akcija, osmišljena tijekom posljednjeg tjedna mjeseca ožujka, došla je kao naručena za jedno malo dobro djelo.

Još od prosinca učenici promiču aktivnosti u kojima se uči primati, ali i darivati. Gledajući oko sebe uočavaju da se i sitnicom svijet može promijeniti na bolje. Čim su saznali za akciju, sudionici projekta, posebno aktivniji dio, a to su učenice iz 2. f razreda, shvatili su da se može implementirati u već razrađen plan i program. Na samom su se početku upoznali s Marijinim obrocima. Bila je godina 1992. Na prostoru bivše Jugoslavije bjesnio je rat. Škotski mladići Magnus i Fergus Mac Farlane Barow organizirali su sakupljanje deka i hrane. Osobno su sve sakupljeno odvezli u Međugorje. Planirali su se vratiti svome poslu u uzgajalištu riba. No, donacije su i dalje stizale pa je Magnus odlučio nastaviti s humanitarnim radom. S vremenom se projekt proširio diljem svijeta. Danas pruža besplatne školske obroke djeci u stotinama škola. Tek 0,67 lipa dovoljno je za jedan obrok. Učenici škole su se odvažili i u nekoliko dana sakupili su dovoljno da jedno dijete ima cjelogodišnju školarinu. Važnije od svega je činjenica da su se družili i puno pričali o tome da se samo dijeljenjem ljubav množi.