prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održan Zagrebački obrtnički sajam

Dana 24. i 25. siječnja 2024. godine na Zagrebačkom velesajmu održan je deveti u nizu Zagrebački obrtnički sajam. Budućim srednjoškolcima predstavljene su 22 srednje strukovne škole, njihovi programi i zanimanja koja potiču kreativnost i inovaciju.

Sajam se održao u organizaciji Obrtničke komore, Grada Zagreba i Zagrebačke županije te gradova iz zagrebačkog prstena. U dva dana održavanja, Zagrebački obrtnički sajam je posjetilo više od 5.500 učenika završnih razreda osnovnih škola s područja Zagreba i Zagrebačke županije.

Na Sajmu su učenici mogli vidjeti brojne prezentacije različitih zanimanja, njihove kreativne radove, sudjelovati u radionicama i brojnim nagradnim igrama.

Ovogodišnji osmašice i osmaši imali su priliku posjetiti štandove 22 srednje strukovne škole gdje su mogli pronaći sve informacije o programima i zanimanjima. Također, imali su priliku upoznati različite obrtnike, čuti njihove priče uspjeha i dobiti uvid u svjetske trendove. Svi učenici dobili su brošuru s informacijama o svim srednjim strukovnim školama, upisima i postupcima prijava te opisima zanimanja kako bi nakon posjete što lakše odabrali svoju srednju školu.

Zagrebački obrtnički sajam se održava u organizaciji Obrtničke komore Zagreb uz potporu Grada Zagreba, Zagrebačke županije, ali i gradova iz zagrebačkog prstena. A to su Jastrebarsko, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Velika Gorica, Zaprešić, Samobor, Dugo Selo i Sveta Nedelja.