prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

8. izdanje Kliker festivala u Varaždinu

Osmo izdanje Kliker festivala, koji će se u Varaždinu održati od 9. do 18. lipnja 2023. godine, najavljeno je konferencijom za novinare u palači Patačić.

Kako je najavljeno, Kliker je festival pokreta i plesa koji donosi prave poslastice vrhunskih umjetnika iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Litve, Španjolske, Nizozemske, Italije, Slovenije i Izraela. U deset dana festivala bit će izvedeno deset predstava. Uz to festival čine predavanja, istraživački projekti i radionice, koncerti, Plesokaz, Kliker choir i Klik klub simpozij. Programi su prilagođeno za sve uzraste od beba do teenagera i njihovih odraslih. Jedna od posebnosti ovogodišnjeg festivala je i predstava za slijepu i slabovidnu djecu do 8 godina starosti, za koje Kliker priprema izvedbu litvanske predstave World without eyes.

Svečano otvorenje festivala će se održati 10. lipnja s početkom u 18 sati na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, uz predstavu Pink Unicorns, u izvedbi zvijezda španjolske plesne i kazališne scene, kompanije La Macana. Unseen world, Pink Unicorns, Srebrno zlato, Matta Matta, Stories in blue, Tajni vrt, Clay Play i Ljubičasto in concert by Cura i dečko, samo su dio kreativnih programa u kojima možete sudjelovati.

Ovogodišnja edicija festivala upotpunjena je posebnim projektom razvoja publike naziva Mapiranje budućnosti. Proizlazeći iz dugoročne festivalske teme “festival s kojim rasteš”, ali i fazom transformacije festivalskog u neke nove formate, cilj ovog projekta je usmjeriti se prema budućnosti, sukreirajući je zajedno s mladom publikom i umjetnicima, suradnicima i gostima Kliker festivala i umjetničke organizacije Vrum.

Više informacija o programu i festivalu dostupno je ovdje.