prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

UNICEF-ova utrka za djecu i s djecom s teškoćama

Učenici posebnog razrednog odjela Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke sudjelovali su i ove godine u virtualnoj, inkluzivnoj i nacionalnoj utrci UNICEF Mliječna staza 2021. 

Zahvaljujući virtualnom formatu uz pomoć mobilne aplikacije AtlasGO od petka, 3. do nedjelje, 12. rujna 2021. godine, trčanjem, hodanjem, šetnjom i vožnjom bicikla prikupljali su kilometre mogućnosti. Kako bi se razvijala i napredovala, djeca s teškoćama trebaju stalnu i stručnu podršku. No, u Hrvatskoj veliki broj djece s teškoćama nema pristup potrebnim uslugama, a bez njih nemaju odgovarajuću priliku za razvoj svojih potencijala i snova te sudjelovanje u životu svojih zajednica.

Tijekom deset dana učenici su skupili 32 kilometra kao simboličnu podršku cilju i nosili narančaste majice koja se veže uz radost, toplinu, entuzijazam, ohrabrenje i promjene. Cijelo vrijeme bili su povezani kilometrima koje su prikupljali, pričama, porukama podrške i fotografijama koje su razmjenjivati putem aplikacije i društvenih mreža. Nosili su i unikatne medalje i vezice koje su zajedno izradila djeca i stručnjaci u “Malom domu” u Zagrebu i udruzi “Tko se boji sutra još” iz Vukovara.

Utrka Mliječna staza 2021. odvijala se pod visokim pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske i visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. UNICEF-ovu akciju Mliječna staza za djecu s teškoćama podržala je i Agencija za odgoj i obrazovanje.