prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Advent u Strukovnoj

Na prijedlog Vijeća učenika u Srednjoj strukovnoj školi u Makarskoj održan je prvi Advent u Strukovnoj! Aktivnosti, koje su trajale desetak dana, ugrađene su u eTwinning projekt “100. dana škole”.

U srijedu, 21. prosinca 2022. godine, u holu škole upriličeno je druženje učenika i nastavnika pod nazivom Advent u Strukovnoj. Ideja se rodila na Vijeću učenika, a pedagoginji Cmilji Pejić ideja se svidjela pa ju je prenijela na druge učenike. Prijedlog se svidio i mnogim drugim učenicima koji su odlučili pomoći najbolje što znaju. Jedni su bojali kuglice, drugi rezali i kreirali oblik jelke, treći zabavljali dajući podršku. Svi su učenici bili jako motivirani, jer događalo se u školi nešto što nije obično sjedenje u klupama i učenje. Naravno, ništa ne bi bilo bez suglasnosti i dobre volje svih nastavnika. Cijelom se školom lagano provukla topla nit zajedništva, neke spontane emocije koje se ne osjećaju često. Posebno su se istaknuli nastavnici i učenici ugostiteljstva jer bez hrane druženje bi bilo sasvim obično okupljanje.

Pripreme su trajale desetak dana. U tom su vremenu nastale čestitke koje su dobili učenici i nastavnici, nastali su ukrasi, ispečeni su kolači, okićene jelke, a pronađen je i vrhunski DJ iz redova maturanata. U konačnici je oko dvadesetak učenika i desetak profesora dovelo sve do savršenstva. Advent je mogao početi. Kao šlag na tortu došla je odluka ravnatelja Momira Sumića da se imaju skratiti nastavni sati tako da je adventski domjenak trajao skoro cijeli školski sat. Sve je mirisalo na Božić! Na tren se zaboravilo na učenje, ocjene, na neopravdane, na stroge poglede. Ugodna atmosfera ponijela je i učenike i nastavnike u čarobni svijet mira, sreće, zajedništva i ljubavi.

– Dragi učenici, poštovani profesori, čestit vam Božić i na dobro vam došla Nova 2023. Vidimo se 9. siječnja 2023. u jutarnjoj smjeni. – poručio je ravnatelj Sumić vidno zadovoljan Adventom u Strukovnoj. Djelić atmosfere pogledajte ovdje.