prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Akcija “kreatIVAN” Učeničke zadruge Ban iz Zaprešića

Akcija “kreatIVAN” učeničke zadruge Ban iz Zaprešića na Dan kreativnosti 21. travnja 2021. godine u obliku prodajne izložbe s otiscima radova učenika s Down sindromom.

Mnogi su učenici u školi kreativni na ovaj ili onaj način. No posebno je kreativan Ivan Crnoja, učenik 3. h razreda koji se uspješno školuje za konobara. Ivan je učenik s Down sindromom i jako voli crtati. Crta šarena stabla, ribe, satove, cvijeće, uglavnom na bijelom papiru drvenim bojicama. Ivan je maturant Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću, a njegovu je kreativnost prepoznala njegova nastavnica struke koja ga u tome i potiče te je kao voditeljica Sekcije za uslužne djelatnosti unutar Učeničke zadruge Ban sa zadrugarima pokrenula akciju “kreatIVAN“.

U prvoj fazi akcije prodavale su se zanimljive majice muških i ženskih modela u crnoj i bijeloj boji s otiscima Ivanovih crteža. Majice su nazvane prigodnim imenima: Drvo sreće, Ti si moja tratinčica, Vesela ptičica, Riba ribi grize rep, Koliko je sati? i zadruga ih prodaje online preko Facebook stranice Učenička zadruga Ban. Na sami Dan kreativnosti u srijedu, 21. travnja 2021. godine, odlučili su se na još jedan korak. Voditeljice različitih sekcija pokrenule su prodajnu akciju u gradu Zaprešiću na štandu ispred gradske tržnice kako bi iskoračili izvan škole i građanima ovaj put ponudili platnene vrećice s otiscima Ivanovih crteža. Svako im je dijete posebno i dragocjeno, a  Ivanu na ovaj način žele da zaradi svoju prvu plaću i dokaže svima da su njegove ruke jednako vrijedne kao i ostale te da je on iznimno kreatiIVAN.