prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Akcija “Zasadi stablo – ne budi panj!”

Učenici razredne nastave Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica i Područne škole u Miljevcima i ove su godine sudjelovali u kampanji kolektivne sadnje stabala u Republici Hrvatskoj “Zasadi stablo – ne budi panj”.

Ova hvalevrijedna akcija ove se godine provodi u tjednu od ponedjeljka, 1. do nedjelje, 7. ožujka 2021. godine, s naglaskom na sadnju autohtonih vrsta koje su karakteristične za pojedine krajeve. Vodeći se ovim smjernicama, učenici matične i područne škole u školskom su dvorištu posadili su po jednu krušku i jednu jabuku.

matična prvi razredTe voćke neće samo uljepšavati okoliš škole, već će davati ugodnu hladovinu ljeti, proizvoditi svima neophodan kisik, a uz sve to još će davati i ukusne plodove. Zajedno s učiteljicama Marinom Kordi i Kristinom Pintarić sadnjom voćaka dali su doprinos i eTwinning projektu ekološke tematike pod nazivom “Small step to a big goal – what can I do for Earth” koji za cilj ima očuvanje okoliša i brigu za zelenu budućnost Zemlje. Kampanja “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Republici Hrvatskoj” pokrenuta kao građanska inicijativa 2019. godine od strane Udruge “Zasadi stablo – ne budi panj”, a ima cilj da sudionici u svojim mjestima diljem Hrvatske zasade što više stabala i ozelene svoje životne i radne sredine. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti u borbi protiv klimatskih promjena.