prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Alatnica Filmskog foruma za zagrebačke nastavnike

Filmski forum Udruge “Djeca susreću umjetnost” i filmski program “Sedmi kontinent” pozivaju zagrebačke profesore na besplatnu edukaciju o alatima za interdisciplinarno korištenje filmske umjetnosti u nastavi.

Edukacija će se održati u utorak, 5. ožujka, s početkom u 18 sati, u kino dvorani Kulturno informativnog centra KIC Zagreb, Preradovićeva 5, 2. kat. Trajanje je 60 minuta, a prisutni nastavnici će moći dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Filmski forum pokrenut je 2019. godine i redovito okuplja zagrebačke srednjoškolce u Kulturno informativnom centru KIC na besplatnim projekcijama klasika i suvremenih filmskih naslova. Nakon projekcija kroz strukturiranu analizu i interpretaciju isprepleću film s drugim umjetnostima te ga smještaju unutra širih kulturnih i društvenih praksi čime ih se osnažuje za buduće sudjelovanje u konstruktivnoj i osviještenoj konzumaciji i proizvodnji umjetničkih i medijskih sadržaja svih profila.

Nastavno na ovaj uspješni program, Udruga Djeca susreću umjetnost otvara Alatnicu za profesore. Voditeljica Filmskog foruma Višnja Pentić s profesorima će pogledati dva uzbudljiva domaća kratka filma te kroz njihovu zajedničku analizu predstaviti način na koji radi s učenicima osnažujući ih za emancipirano, aktivno i progresivno sudjelovanje u kulturnom polju.

Udruga Djeca susreću umjetnost potiče filmsku pismenost djece i mladih kroz svoje programe od 2012. godine, a do sada je u njima sudjelovalo 170 tisuća djece. Više o njihovom radu možete saznati na Sedmi kontinent – Razvijamo filmsku pismenost.

Višnja Pentić predaje filmološke i medijske kolegije na Učiteljskom fakultetu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavljuje eseje o književnosti, filmu i likovnoj umjetnosti. Autorica je četiri nagrađivana kratka igrana filma. 2023. objavila je autorsku knjigu Prozori – ogledi iz filmske stvarnosti. Područja užeg stručnog interesa su joj hrvatski film i medijska pismenost djece i mladih.

Alatnica Filmskog foruma financirana je od strane Ureda za kulturu Grada Zagreba i provodi se u suradnji s Kulturno informativnim centrom KIC. Sudjelovanje je besplatno, a najava nije potrebna. Više informacija na: info@sedmikontinent.org