prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Art-kino organizira audiovizualne radionice za učenike

Riječko Art-kino, uz regularne filmske projekcije u kinu Dječje kuće, od 6. do 15. travnja organizira tri audiovizualne radionice za učenike od 9 do 12 godina. Prijave za sve radioničke programe su u tijeku, broj sudionika ograničen, a detalji o prijavama dostupni su na mrežnoj stranici Dječje kuće.

Prva je u nizu planiranih aktivnosti Radionica fantastične TV reportaže u sklopu koje djeca uzrasta od 10 do 12 godina, pod vodstvom mentora Aleša Suka i Ane Jurčić, imaju priliku učiti o osnovama novinarskih žanrova (vijest, najava, prikaz, intervju, reportaža), a potom proučavati tanku granicu između onog što je istina i ono što se takvim prikazuje, stvarajući izmišljene TV priloge o svijetu oko sebe. Izlazit će na teren s kamerama i mikrofonima, snimati intervjue, a potom u studiju Dječje kuće montirati snimljene materijale za svoju izmišljenu televiziju. Radionica traje tri dana, a održava se od 6. do 8. travnja, od 11 do 14 sati u prostoru Dječje kuće.

U nastavku slijedi četverodnevna Radionica sinkronizacije i zvučnih efekata, namijenjena djeci od 10 do 12 godina, pod vodstvom mentora Daniela Žuvele i Ane Jurčić, koja se održava od 11. do 14. travnja od 10:30 do 14:30 sati. Na ovoj će se radionici polaznici baviti jednom specifičnom tehnikom koju zovemo foley, a to je vještina izvođenja zvukova za film. Tijekom četiri dana, polaznici će, uz pomoć mentora, snimati i oblikovati zvuk za jedan kratki animirani film. Koristit će mnogo rekvizita – naizgled običnih predmeta koji proizvode sasvim neobične zvukove, glazbene instrumente, glasove, pa čak i svoja tijela.

Radionički program Art-kina tijekom praznika u Dječjoj kući zaključuje jednodnevna Radionica izrade kućnog projektora pod vodstvom Antonije Veljačić koja se u studiju Dječje kuće održava u subotu, 15. travnja od 10:30 do 12:30 sati. U sklopu ove radionice mladi od 9 do 12 godina imaju priliku naučiti kako samostalno i od svakodnevnih predmeta koje zasigurno imaju kod kuće mogu napraviti vlastiti kućni filmski projektor te za svoju obitelj i prijatelje organizirati pravo kućno kino.

Prijave za sve radioničke programe su u tijeku, broj sudionika ograničen, a detalji o prijavama dostupni su na mrežnoj stranici Dječje kuće.