prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

ATTEND konferencija na naš način: poziv za iskaz interesa

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET objavljuje Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u izložbenom dijelu konferencije u okviru projekta “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“.

Predmet i cilj poziva 

CARNET objavljuje poziv za sudjelovanje na izložbenom dijelu konferencije „ATTEND konferencija na naš način“ u sklopu projekta “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“ skraćenog naziva “ATTEND“ (Assistive Technology In Education).

Predmet poziva je izlaganje i prezentacija pomoćne digitalne (asistivne) opreme na konferenciji koja će se održati u hotelu Admiral u Opatiji od 25. do 26. svibnja 2022. godine.

Oprema izlagača će biti izložena u izložbenom prostoru u kojem će izlagači moći prezentirati pomoćnu digitalnu opremu, omogućiti sudionicima konferencije da je razgledaju i po mogućnosti isprobaju te pružiti dodatne informacije o opremi.

CARNET će izlagačima osigurati izložbeni prostor i prostor za pohranu opreme van radnog vremena konferencije. Izlagači sami snose sve svoje eventualne troškove koji će nastati zbog sudjelovanja u konferenciji (put, smještaj, hrana i sl.).

Cilj ovog poziva je prikupiti interes izlagača koji će se 25. i 26. svibnja 2022. priključiti izložbenom dijelu „ATTEND konferencije na naš način“ i prezentirati sudionicima konferencije dio pomoćne digitalne opreme iz svoje ponude.

Konferencija će objediniti predstavljanje projekta javnosti i početak obrazovnih aktivnosti na projektu. Na jednom mjestu će okupiti korisnike projekta (po dvije osobe iz svake od 34 ustanove sudionika), projektne partnere i ustanove nadležne za provedbu projekta. Očekuje se sudjelovanje oko 130 osoba.

O projektu

Projektne aktivnosti usmjerene su na opremanje uključenih ustanova pomoćnim digitalnim tehnologijama (posebnim hardverom i softverom razvijenom za pomoć osobama s invaliditetom) koja pomaže u obrazovanju djece s teškoćama, na obrazovanje odgojno-obrazovnog osoblja u centrima za korištenje nabavljene opreme, ali i informiranje javnosti o važnosti inkluzivnog obrazovanja djece s posebnim obrazovnim potrebama. Izrađen je katalog pomoćnih tehnologija, ispitane su potrebe ustanova, napravljen je odabir opreme i nakon toga će se nabaviti i dostaviti oprema u ustanove.

Opći cilj projekta je podržati stvaranje učinkovitih preduvjeta koji doprinose jednakim obrazovnim mogućnostima za djecu s teškoćama u razvoju i njihovom boljem i uspješnijem uključivanju u društvo.

Specifični cilj projekta je poboljšati obrazovanje djece s teškoćama u razvoju osiguravanjem pristupa posebnoj pomoćnoj tehnologiji, kao i adekvatnom i učinkovitom korištenju te tehnologije u obrazovnim aktivnostima djece s teškoćama u razvoju.

Projekt se većim dijelom (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP), a manjim dijelom iz državnog proračuna (15 %).

U projektu kao sudionici sudjeluju ustanove za odgoj i obrazovanje koje su se za sudjelovanje prijavile iskazom interesa, a riječ je o ustanovama koje zadovoljavaju sljedeće kriterije:

Ustanove za odgoj i obrazovanje koje provode programe odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju, ali izvan redovnog sustava, odnosno bez integracije djece u redovnu nastavu u školama
Ustanove koje provode odgojno-obrazovne programe s djecom s teškoćama u razvoju, a ne samo rehabilitaciju.

Sve informacije o projektu i popis ustanova sudionika nalaze se na ovoj mrežnoj stranici.

Način prijave

Prijavitelj (predstavnik tvrtke) iskazuje interes za sudjelovanjem u izložbenom dijelu konferencije prijavom na adresu elektroničke pošte attend@carnet.hr. Prijava treba sadržavati:

  • potvrdu svog interesa za sudjelovanje na oba dana konferencije
  • informaciju o tome koju će opremu izlagači donijeti
  • ime, prezime i kontakt (broj mobitela i adresa e-pošte) osoba koje će sudjelovati te
  • koje su dodatne potrebe izlagača (stolovi, stolice i slično).

Trajanje poziva

Poziv je otvoren na dan 20. 4. 2022. i traje tjedan dana od objave te će po njegovom zatvaranju CARNET pregledati zaprimljene prijave te prijavljene potencijalne izlagače o rezultatima izvijestiti elektroničkim putem.