prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatan ciklus radionica: Kreativno pisanje

Kreativno pisanje je serija od šest radionica koje organizira udruga Amazonas, usmjerenih na razvoj i usavršavanje spisateljskih sposobnosti, kreativnosti i ljubavi prema pisanoj riječi. Radionice će se održavati na engleskom jeziku, sudjelovanje je besplatno! Prijave su otvorene do 29. siječnja 2023.

Svaka će se radionica fokusirati na različite aspekte pisanja i književnosti, kako proze tako i poezije. Održavat će se jednom tjedno, četvrtkom, od 02. veljače do 09. ožujka, od 18:30 do 20:00 sati na adresi Ozaljska 16 – Šesnaestica.

Radionica će obuhvatiti:

  • Edukaciju o različitim likovima – antagonisti, protagonisti, plošni likovi i sl.
  • Stvaranje vlastitih likova i kako ih učiniti ‘stvarnima’ i zanimljivima
  • Što je zaplet i kako ga kreirati
  • Različiti načini pripovijedanja priče, vrste pripovjedača/ica i različita gledišta
  • Razmišljanje i opisivanje mjesta, stvari i predmeta koristeći svih pet osjetila
  • Kako se svi aspekti (od okruženja, teme i ranije navedenih točaka) spajaju da bi stvorili kohezivnu jedinicu – priču

Uz to, polaznici/ice će se upoznati s različitim aspektima poezije te stilskim figurama. Radionice obuhvaćaju zabavne i interaktivne aktivnosti s puno vježbi pisanja i promišljanja. Za primjere, voditelj radionice će koristiti književni kanon, klasike i neke od njegovih omiljenih književnih djela.

Voditelj radionice je volonter Europskih snaga solidarnosti u Amazonasu – Bran iz Slovačke. Studirao je engleski, a najviše je uživao u predmetima koji su bili fokusirani na literaturu. Tada je mogao koristiti imaginaciju prilikom interpretacije tekstova. Za sebe kaže da najviše voli dobru knjigu, kreirati priče i tako koristiti svu svoju kreativnost.

U slučaju velikog broja prijava, sudionike/ice će odabrati sukladno motivaciji za sudjelovanjem.

Prijavite se do ponoći, 29. siječnja, na prijavnici.

Kreativno pisanje provodi se u okviru projekta ‘Izgradnja inkluzivnog društva’ koji provodi Udruga Amazonas uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU, unutar programa Europskih snaga solidarnosti.