prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatna online baletna radionica

Besplatna online radionica pod nazivom “Balet, ples na vrhovima prstiju” održat će se 22. i 23. siječnja, u 18,30 sati, a namijenjena je polaznicima do 25 godina.

Kako bi bilo postati prava balerina, polaznicima će otkriti Anamarija Marković i Iva Vitić Gameiro, balerine Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i dobitnice najvažnijih baletnih priznanja.

Znate li što su pilé i pas de deux?
Znate li pet osnovnih pozicija u baletu?
Znate li što je to tutu?
A što su to špice?
Znate li tko je napisao balet Orašar?
I znate li kako plesati na vrhovima prstiju?

Odgovore doznajte u okviru projekta Kulutrnjak.hr kroz dva druženja uz Ivu Vitić Gameiro i Anamariju Marković. U interaktivnom razgovoru saznajte kako je izgledao njihov put od prvih baletnih koraka, prvih baletnih papučica, upornog vježbanja i na kraju plesa pod svjetlima pozornice.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca.

Nastup u “Orašaru” za mnoge je balerine ostvarenje snova. Doznajte kako izgledaju pripreme za izlazak na scenu, koliko traju probe i kako je to plesati u najpopularnijem baletu svih vremena.

Na radionici doznajte i sve o baletnim haljinama i držanju, šminki i dijademima koje balerine često imaju u predstavama. Naučite kako se naše balerine nose s tremom, napornim vježbanjem i ozljedama.

Otkrijte kako se upisati u baletnu školu, kako izgleda prvi baletni klas i kako uskladiti sve obveze obične i baletne škole.

Jednu polaznicu ili polaznika radionice Knjižara Knjigica nagradit će knjigom “Kako postati balerina” autorice Harriet Castor.

Harriet Castor objavila je prvu knjigu s dvanaest godina. Pohađala je Royal Ballet School i ondje vježbala s nekim od najboljih britanskih balerina. Prestala je aktivno plesati kada se upisala na Sveučilište u Cambridgeu, gdje je diplomirala povijest.

Knjiga “Kako postati balerina” donosi prekrasne ilustracije i mnoštvo tajnih pretinaca, preklopa i kotačića koji pružaju interaktivno iskustvo baleta. Kroz knjigu upoznajte baletne predstave Labuđe jezero i Orašar, a na ovoj radionici doznajte od Ive i Anamarije kako je to plesati u ova dva sjajna baleta.