prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatna škola programiranja EDIT CodeSchool prima novu generaciju polaznika

Uz moto “Znanje dostupno svima” Splitsko-dalmatinska županija, u sklopu projekta ICT županija, pokrenula je 2017. besplatnu školu primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool.

U sklopu EDIT CodeSchool u školskoj 2021./22. godini učenici sedam osnovnih i trinaest srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije će kroz pet različitih tečajeva svladati osnove programiranja, izrade web stranica i aplikacija s posebnim naglaskom na umjetnu inteligenciju i svjetske programerske trendove.

Istodobno, steći će znanja i vještine koje ih u budućnosti, kako ističu u ICT županiji, mogu odvesti do zaposlenja u IT industriji ili ih vrhunski pripremiti za daljnji razvoj na studijima računarstva. Svi zainteresirani mogu se od 6. do 24. rujna 2021. prijaviti putem mrežne stranice.

Do sada je znanja kroz tu školu steklo preko 2.000 učenika iz više od 30 osnovnih i srednjih škola, a sada su otvorene prijave za novu, petu generaciju polaznika.

Škola primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool održava se subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike u trajanju od dva sata tjedno, a sastoji se od 15 lekcija i 30 sati mentoriranja. Nastava će se održavati online ili uživo, ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave u školama. Polaznici će raditi u manjim grupama od maksimalno 15 učenika, a učenje je organizirano iz posebno kreiranih modernih materijala sa zadacima u elektroničkom obliku gdje svi učenici rade praktičan završni rad i na kraju mogu osvojiti vrijedne nagrade.
Kroz osnovni tečaj u osnovnim školama, učenici 7. i 8. razreda razvijat će inteligentne mrežne aplikacije RIWA i usvojiti osnove HTML-a, CSS-a i Javascript-a.

Novost u odnosu na prethodne četiri generacije jest to što će svi polaznici EDIT CodeSchool 2021./22. od ove godine koristiti CodeAnywhere online platformu za programiranje koju su osmislili i uspješno plasirali na tržište Splićani Ivan Burazin i Vedran Jukić.

Podsjećamo, prijave traju do 24. rujna, a možda je najvažnija informacija za kraj da je tečaj besplatan!