prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne ljetne radionice za učenike

Centar za kulturu Trešnjevka i ove godine organizira besplatne ljetne radionice za osnovnoškolce. Program Cool School traje od 21. do 25. lipnja 2021. od 10 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Sva djeca imaju priliku jutra na praznicima provesti u kreativnoj igri, zabaviti se i naučiti nešto novo. Radionice pokazuju kako je škola totalno cool i fora kad ju možete sami izabrati.

Ove godine djeca i roditelji mogu sami odabrati na kojoj od ukupno pet radionica žele sudjelovati.

Prijavnicu možete ispuniti na sljedećoj poveznici.

Na prvoj Bajkaonici 23.6. smišljat će se morske bajke, a na drugoj, 24.6. gorske bajke. Za štrebere, Bajkaonica izgleda ovako. Susret započinje uvodom u klasičnu bajku primjerenim uzrastu. Slijedi kratki vođeni razgovor o elementima bajki (likovi, pouka, dobro-zlo, elementi nadnaravnog) na primjeru bajki poznatih sudionicima (Grimm, Andersen, Disney, Ivana Brlić-Mažuranić…). Primjeri, čitanje ulomaka i vođeni razgovor o modernoj bajci. Što je moderna bajka? (Kronike iz Narnije, Gospodar prstenova, Harry Potter, Alisa u Zemlji čudesa; brojna filmska ostvarenja poput Sumrak sage, Shreka, Čarobnjaka iz Oza, Princeze nevjeste). Središnji dio je radioničko-stvaralački. Sudionici na osnovu postavljenih pitanja i uz pomoć ilustriranih karata (iz društvene igre Dixit) osmišljavaju kratku bajku. Klasičnu ili modernu.

Online herbarij posvećen je edukaciji o prirodnom blagu Trešnjevke (kako prepoznati korisne biljke, i plodove), poticanju zdravog života (prvenstveno kroz kretanje na otvorenom: edukativne grupe šetnje ili samostalno istraživanje i fotografiranje pronađenog blaga), te kreiranju online baze herbarija (u obliku fotografija lišća, plodova i slično). Sudionici će prikupljati i slati fotografije i lokacije prirodnih blaga, a te će fotografije pomoći stvoriti online herbarij koji će biti objavljen na mrežnoj stranici CeKaTe-a. Edukaciju vodi udruga Zeleni klik! s Prečkog.

Više informacija o programu Online herbarije možete potražiti na mrežnim stranicama Centra za kulturu Trešnjevka.