prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne online ZOOM filmske radionice za srednjoškolce

Radionice filmske scenaristike i produkcije odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj te su namijenjene osobama od 15 do 25 godina koje uz vodstvo mentora žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv stil. Radionice se odvijaju online na aplikaciji ZOOM te će krenuti 3. siječnja 2022. godine u 18 sati.

Radionice će se odvijati ponedjeljkom, srijedom, petkom kroz pet tjedana, od 18:00 do 21:00 sat. Cilj radionice je pridonijeti uključivanju mladih ljudi u umjetničke procese te potaknuti razvoj smisla za stvaralaštvo i inicijativu, bogatu imaginaciju, emocionalnu inteligenciju, sposobnost kritičkog promišljanja, smisao za samostalnost te slobodu mišljenja i djelovanja.

Kroz susrete će doći od ideje do završne teme za svakog od polaznika, koja će se raspisivati do finalnog scenarija. U produkcijskom dijelu ići će se kroz osnove produkcije, kao i kroz moderne inačice njezine suprotnosti.

Sudionici će se na radionicama upoznati s fazama nastanka filma, od ideje do knjige snimanja. Referirati će se na sve tehničke i ine uvjete pisanja, na povijest filma i scenarija, na žanrove, scenoslijed i opise prostora i karaktera, ali na dnu te velike piramide koja se na kraju zove film, leži uvijek ideja i priča. Nakon što svoj scenarij usavrše na individualnim konzultacijama s mentorom, postavit će ga na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati djelo koje im se najviše sviđa. Scenariji koji skupe najviše lajkova bit će predstavljeni široj javnosti, a najboljim autorima omogućiti će se daljnji razvoj.

Voditelj radionice je hrvatski autor, dramaturg, producent i organizator Davor Žagar, koji profesionalno djeluje u kazalištu, na filmu i televiziji od početka osamdesetih godina, a radionica je za polaznike potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Vrijednost radionice po osobi je 2.500,00 kuna.

Prijaviti se može preko Google obrasca.

Otvorena medijska grupacija provodi projekt u partnerstvu s Centrom za kulturne djelatnosti, a projekt financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija RH.