prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne radionice novomedijskog stvaralaštva

Otvorene su prijave za novu programsku liniju projekta ‘Dan po dan – mladi u kulturi online’, kojeg provodi Platforma Doma mladih s partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom, S.A.I.N.T. dan. Sve radionice su besplatne i u potpunosti se izvode online putem Zoom platforme, a namijenjene su mladima do 25 godina.

S.A.I.N.T. (Science, Art, Industry, Nature & Technology) je program koji za cilj ima upoznati mlade sa suvremenim: formama, praksama i alatima postmodernog novomedijskog inovativnog stvaralaštva u svrhu inkubacije razvoja novih kreativnih industrija. Program je dizajniran da popularizira nove kreativne industrije i njene vrijednosti, nove digitalne i zelene tehnologije te ekološku osviještenost.

Sadržaj programa obuhvaća mnoštvo praktičnih aktivnosti, prilagođenih potpunim početnicima, na kojem svatko na lako razumljiv način može usvojiti nova znanja i vještine. Počevši od interaktivnog uvoda u postmoderne novomedijske kulturne, umjetničke i znanstvene prakse te vezane filozofije, dizajna vlastitog znanstveno-umjetničkog laboratorija, preko eksperimentalne elektronike i digitalne umjetnosti, novih materijala, biohakiranja i biološke umjetnosti do umjetne inteligencije u stvaralaštvu, polaznici će uroniti u svijet najsuvremenije sadašnjosti.

Nakon višednevne edukacije, koristeći usvojene vještine, će tijekom zadnjih dana programa moći osloboditi vlastitu kreativnost – pod vodstvom mentora osmisliti i razraditi koncepte vlastitih kreativnih projektnih ideja.

S.A.I.N.T. dan programska linija će se održati u trajanju od ukupno sedam dana kroz mjesece veljaču i ožujak, a planirano trajanje svake radionice je dva sata.

Radionice će se sastojati od isprepletenih kratkih predavanja te praktičnih primijenjenih vježbi i eksperimentiranja. Pri realizaciji radionice biološke umjetnosti koristit će se i uradi-sam eksperimentalni set (dizajniran i pripremljen od strane voditelja).

Prijaviti i rezervirati svoje mjesto možete na sljedećoj poveznici.