prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne radionice za učenike u Muzeju suvremene umjetnosti

Do kraja lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti održavat će se ciklus radionica pod nazivom „Umjetnost i eksperiment“. Radionice su namijenjene mladima od 12 do 18 godina, a polaznici će se teorijski i praktično upoznati s pokretom Novih tendencija.

Nove tendencije su međunarodni pokret koji je nastao i održavao se u Zagrebu od 1961. do 1973. godine, s ciljem promocije suvremenih umjetničkih praksi, posebice onih kojima je u prvom planu bilo eksperimentiranje kroz povezivanje znanosti, tehnologije i umjetnosti.

Na drugoj radionici (28.5.2022.), polaznici će se upoznati s umjetničkim djelima izlaganima na Novim tendencijama inspiriranima kompjuterskom estetikom, kod kojih je umjetnički rad makroznak sastavljen od ponavljajućih mikroznakova. Nakon toga će i sami napraviti radove koristeći se umnožavanjem geometrijskih oblika pomoću štambilja.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz najavu dolaska na e-mail: edukacija@msu.hr, s podacima: ime i prezime djeteta, dob, ime i prezime te kontakt roditelja.

Voditeljice i autorice radionica: Petra Šabić (vizualna umjetnica) i Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU).

Više informacija potražite na mrežnim stranicama Muzeja suvremene umjetnosti.