prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićni čitateljski izazov – treću godinu zaredom

U Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji školska knjižničarka u suradnji s nastavnicom informatike i nastavnice hrvatskog jezika pripremila je za učenike „Božićni čitateljski izazov“ koji se sastojao od dva zadatka. Najbolji radovi za nagradu će dobiti božićne poklončiće. Sudjelovalo je 70 učenika.

Školska knjižničarka Anita Tufekčić pozvala je sve učenike da se priključe Božićnom čitateljskom izazovu u trajanju od tri tjedna, točnije od 4. do 18. prosinca po uzoru na prošlogodišnji božićni izazov.

Ove godine je to bilo malo jednostavnije i lakše. Svi učenici trebali su posjetiti školsku knjižnicu i podići jednu slikovnicu ili knjigu na temu Božića. Zadatak je bio sljedeći: učenici izrađuju ili video priču ili likovni izričaj – oslikavanje naslovnice pročitane slikovnice ili knjige, a najbolji radovi završit će na izložbi i biti nagrađeni!

Izazov je proveden s nižim razredima na satu informatike u suradnji s nastavnicom informatike Mašom Budimski Voloder, dok je u višim razredima proveden u suradnji s nastavnicom hrvatskog jezika Josipom Koprtla. Učenici su imali zadatak napisati uvod u priču, kratko uvesti u likove i predstaviti priču. Nakon toga, fotografirali su dijelove slikovnice i snimili svoj glas. U ovom izazovu, učenici su vježbali kako snimiti svoj glas, prepričati priču i posložiti video u aplikaciji Capcut te kako na jedan zanimljiv način prikazati ili promovirati pročitanu priču ili knjigu.

Zadnji korak u božićnom izazovu odnosio se organizaciju završne izložbe ilustracija iz pročitanih knjiga dok se video priče mogu pronaći na poveznici. U Božićnom čitateljskom izazovu sudjelovali su svi učenici od 1. do 4 razreda i svi učenici iz 6. a i 6. c razreda, sveukupno 70 učenika. Najbolji likovni radovi i video priče dobit će božićne poklončiće od školske knjižničarke i ravnateljice.