prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET otvorio 10 Regionalnih obrazovnih centara diljem Hrvatske

U sklopu obilježavanja završetka programa e-Škole, jednog od najvećih projekata digitalizacije osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava, svečano je otvoreno 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova).

Riječ je o multifunkcionalnim i tehnološko-inovativnim prostorima za obrazovne aktivnosti u školi, ali i za edukativna događanja u organizaciji lokalnih zajednica, Ministarstva znanosti i obrazovanja te ostalih agencija i organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podrške odgojno-obrazovnom sustavu u Hrvatskoj.

Svaki centar opremljen je digitalnom infrastrukturom i modernom opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja. Uz bežičnu mrežu, centri su opremljeni s 30 prijenosnih računala, dva interaktivna ekrana te multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije.

Novootvoreni ROC-ovi nalaze se u sljedećim školama:

  1. Osnovna škola Vidikovac, Pula
  2. Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin
  3. Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički
  4. Osnovna škola Brodarica
  5. Geodetska škola, Zagreb
  6. Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar
  7. Srednja poljoprivredna i tehnička škola, Opuzen
  8. Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci
  9. Osnovna škola Petra Preradovića, Zadar
  10. Osnovna škola Popovača.

Uz navedene ROC-ove, njih pet je otvoreno još 2018. godine u pilot fazi projekta e-Škole.