prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET-ovo natjecanje za osnovne i srednje škole u izradi lektirnih videonajava

Kamera, ton, e-lektira! je CARNET-ovo natjecanje u izradi lektirnih videonajava koje se odvija u sklopu CARNET-ove konferencije za korisnike, a namijenjeno je osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Mnogi učenici uživaju u čitanju knjiga, pogotovo lektirnih naslova, no činjenica je da je nekima taj užitak promaknuo jer ne znaju prepoznati što je to u pojedinom književnom djelu zanimljivo i korisno. I upravo je stoga CARNET organizirao nagradno natjecanje Kamera, ton, e-lektira!  za osnovne i srednje škole u kojem se nastoji potaknuti učenike da oslobode svoju kreativnost i snime videonajavu koja će njihovim školskim kolegama predstaviti jedno lektirno djelo s portala e-lektire i tako ih motivirati da i oni počnu čitati. CARNET-ove e-lektire su lako dostupne i može im se pristupiti i onda kad su vrata knjižnice zatvorena a popraćene su i zanimljivim i korisnim tekstovima koji olakšavaju čitanje i razumijevanje.

Natjecanje će se održati u jesen 2021. godine, a prijave će biti otvorene od 6. rujna do 6. listopada 2021. godine. Prijavitelj mora biti osnovna ili srednja škola s područja Republike Hrvatske. Školu na natjecanje može prijaviti isključivo zaposlenik škole putem online obrasca koji će biti dostupan na ovoj mrežnoj stranici natjecanja od 6. rujna do 6. listopada 2021. godine. Svaka škola na natjecanje može prijaviti najviše tri videonajave i za svaku je potrebno ispuniti zasebnu prijavu.

Detaljnije inforamacije o pravilima i kriterijima natjecanja možete pronaći na portalu e-lektire, a preporučujemo vam i da zavirite u edukativni kutak natjecanja!