prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET predstavio svoj novi projekt na konferenciji HGK

Na konferenciji na kojoj je bilo riječi o unaprjeđivanju poslovnih kompetencija i optimizaciji radnih, ali i obrazovnih procesa, CARNET je predstavio svoj aktualni projekt.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Zajednice za razvoj ljudskih potencijala i obrazovanja odraslih HGK, 20. ožujka 2024. u Zagrebu održana je druga po redu konferencija EDUkarijera Obrazovanjem do zanimanja budućnosti.

Na konferenciji se govorilo o potrebnim kompetencijama zaposlenika u današnjem vremenu, znanjima i vještinama koje se traže na tržištu rada, stvarnim potrebama za stranom radnom snagom u Hrvatskoj te kako osigurati da ona bude kvalitetna, i u konačnici, o ulozi obrazovanja u svim tim procesima.

U ime CARNET-a, Mirta Janeš, voditeljica Službe za razvoj i implementaciju e-obrazovanja i Mojca Makovac, voditeljica Odjela za integraciju inovacija predstavile su projekt e-Sveučilišta čiji je cilj digitalizacija visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Projekt koji će neposredno doprinijeti većoj konkurentnosti mladih ljudi na tržištu rada ima za cilj i bolje povezivanje javnog i realnog sektora što se planira ostvariti opremanjem Pokaznih laboratorija i velikih studija za snimanje koji su predstavljeni na konferenciji, a koji su zamišljeni kao mjesta gdje će inovatori i poduzetnici moći direktno surađivati s javnim ustanovama na području obrazovne tehnologije doprinoseći time smanjenju dugogodišnjeg jaza između ta dva sektora.

Više o samoj konferenciji možete pogledati na stranicama HGK.