prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET sudjelovao na prvoj konferenciji za korisnike kosovske akademske i istraživačke mreže KREN

CARNET je aktivno podržao održavanje prve konferencije za korisnike kosovske akademske i istraživačke mreže KREN (Kosovo Research and Education Network).

Uz podršku samoj organizaciji, CARNET je uz kolege iz Sveučilišnog računskog centra – SRCE pomogao u uspostavi prvih eduroam pristupnih točaka na Kosovu, koje su se aktivno koristile i tijekom KREN korisničke konferencije.

Savjetnik ravnatelja CARNET-a Goran Škvarč predstavio je sudionicima konferencije ulogu nacionalne akademske i istraživačke mreže KREN u ekosustavu obrazovanja i znanosti s naglaskom na praćenje i zadovoljavanje potreba korisnika. Govorio je i o razvoju novih usluga također iz perspektive potreba korisnika te dao osvrt na važnost akademskih i istraživačkih mreža za sustav odgoja i obrazovanja.

Pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju Aleksandra Mudrinić Ribić predstavila je CARNET-ove obrazovne aktivnosti i projekte kroz koje se provode te dala poseban osvrt kako tehnologije u nastajanju mogu doprinijeti procesima poučavanja i učenja te kako odgovorna i kritična implementacija umjetne inteligencije i prilagodljivih modela učenja može podržati personalizirane modele učenja.