prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka

Učenici Osnovne škole Fran Franković iz Rijeka pokazali su svoju kreativnost i motivaciju u pripremi zdravih doručaka u razdoblju od 16. do 20. listopada 2023. godine obilježavajući četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka.

Učenici su se svakodnevno okupljali u školskoj kuhinji kako bi pripremili zdrave doručke koji su uključivali voćne salate, smoothy od povrća i voća, ubrali listove mente, sušili ih i kuhali čaj. Svojom kreativnošću osmislili su i recepte s omiljenim namirnicama, koje su pripremali uz pomoć učiteljica i kuharica. Zajedno su izradili slikovnicu tjedne zdrave prehrane.

Učenici su bili vrlo motivirani i zadovoljni jer su kroz ovaj projekt puno naučili o zdravoj prehrani, važnosti doručka i kako mogu sami pripremiti zdrave obroke. Preuzeli su ulogu školskih detektiva, istražujući na internetu podatke o zdravim namirnicama koje mogu koristiti u pripremi (izrada piramide zdrave prehrane).

Osim što su učenici stekli nova znanja o pripremi zdravih obroka, također su shvatili važnost pravilne prehrane i doručka za svoje zdravlje. Svakodnevno konzumiranje zdravih namirnica na doručku pomaže u održavanju zdrave razine energije tijekom dana, poboljšava koncentraciju i pamćenje te doprinosi boljoj mentalnoj i tjelesnoj kondiciji.

Učenici su također naučili važnost odgovornog izbora hrane, kao i činjenicu da zdrava hrana može biti i ukusna. Kroz ovaj projekt, učenici su razvili svijest o važnosti zdravog načina života, prehrane i fizičkih aktivnosti, što će im zasigurno pomoći u budućnosti.

Obilježavanje Nacionalnog tjedna školskog doručka je svake godine prilika za podizanje svijesti o važnosti doručka za naše zdravlje. Ovim projektom škola je pokazala kako učenici, uz malo kreativnosti i educiranja, mogu sami pripremiti zdrave obroke te utjecati na svoje zdravlje.