prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
doručak
Doručak je najvažniji obrok u danu

Doručak je najvažniji obrok u danu

Doručak, kako mu samo ime i govori, obrok je koji bi nam trebao opskrbljivati tijelo energijom sve do ručka. O samoj znanstvenoj i praktičnoj tezi korisnosti doručka napisani su mnogi radovi. U većini njih apostrofira se važnost doručka upravo kod mlađe populacije.

Četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka

Četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka

Učenici Osnovne škole Fran Franković iz Rijeka pokazali su svoju kreativnost i motivaciju u pripremi zdravih doručaka u razdoblju od 16. do 20. listopada 2023. godine obilježavajući četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka.

Redovit doručak – manja tjelesna težina u tinejdžera

Tjedan školskog doručka

U Osnovnoj školi Svete Ane u Osijeku učenici 1. b razreda uključili su se u projekt “Tjedan školskog doručka” i istraživali zanimljivosti o zdravoj hrani, te smišljali zdravi školski doručak.

Tjedan školskog doručka

Tjedan školskog doručka

Četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka obilježava se ovaj tjedan diljem škola u Hrvatskoj u sklopu projekta Živjeti zdravo, a pokrenut je s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Doručak ne utječe na tjelesnu težinu

Doručak ne utječe na tjelesnu težinu

Većina je čula savjet koji zvuči kontradiktorno: preskakanjem doručka mogli bi se udebljati jer to usporava metabolizam i tjera da se tijekom dana jede više. Nema dokaza da preskakanje doručka dovodi to rasta tjelesne težine, stoji u studiji objavljenoj u znanstvenom časopisu British Medical Journal. 

Započnite dan doručkom!

Započnite dan doručkom!

Za dobar početak dana, važno je osigurati energiju i započeti dan s doručkom.  Naime dokazano je da upravo doručak poboljšava pamćenje, razumijevanje i pridonosi boljem raspoloženju u školi.