prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Četvrti podcast OŠ Slatine i prvi na stranom jeziku

U četvrtom podcastu Osnovne škole Slatine, ali i prvi na stranom jeziku, gostovali su njemački učitelji iz KGS Bad Münder koji su boravili u slatinskoj školi na job shadowing aktivnostima od 7. do 11. studenog 2022. godine.

U školi na otoku Čiovu već drugu godinu za redom se provodi projekt “Glas iz Slatine daleko se čuje” kojim učenici i učitelji žele približiti široj javnosti bogate aktivnosti iz škole i lokalne zajednice. Projekt je nastao uz poticaj Centra izvrsnosti Splitsko dalmatinske županije i to Programa Centra izvrsnosti multimedije i jezika (CIMAJ) namijenjenog visokomotiviranim učenicima koji imaju interes za novinarstvo, fotografiju, film, web dizajn i montažu. njemački podcast

Učenici škole su odabrali podcast kao sredstvo izražavanja i nakon tri pomno pripremljena, snimljena i montirana podcasta, odlučili su se i na četvrti i to na njemačkom jeziku. Naime, u školi su u tjednu od 7. do 11. studenog 2022. godine, dvoje njemačkih učitelja iz Kooperative Gesamtschule Bad Münder blizu Hanovera, učiteljica Stella Blume i učitelj Arne Peinz boravili na job shadowing aktivnostima te ih je inojezična učenica iz Njemačke, Matilda Klaus, ugostila u podcastu na njemačkom jeziku. Razgovarali su o njemačkoj školi, slatinskoj školi, uspoređivali sličnosti i razlike obrazovnih sustava i izražavali svoje dojmove.

Podcast je pripremila nastavnica Hrvatskog jezika Marina Ležaja, a uređivanje i montažu je obavila knjižničarka Tea Radić. Podcast na njemačkom jeziku je dokaz kako Erasmus projekti uistinu zbližavaju škole, ruše predrasude i otvaraju vrata u jedan bolji svijet. Podcast možete pogledati na poveznici.