prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Čitanjem do uključivog društva: “Čitka igra”

Centar za kulturne djelatnosti (Zagreb), provodi EU projekt “Čitka igra“ s ciljem poticanja čitanja kod djece i mladih. U okviru projekta sredinom svibnja s održavanjem započinju online radionice. Glavni cilj projekta je izrada on-line interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja (virtualni kviz).

Glavni cilj projekta je izrada online interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja (virtualni kviz) te provođenje radionica koje će pomoći u razvitku interesa za čitanje kod populacije mlađe od 25 godina.

Uz navedeno provest će se i javna kampanja koja će doprinijeti osvještavanju važnosti čitalačkih aktivnosti te naglasiti sinergiju novih tehnologija kako bi lakše popularizirali čitanje kod djece i mladih. Također, da bi sačuvali vrijednosti koje čitanje donosi i osigurali da mlada generacija razvije kritički stav te dosegne razinu mašte i empatije koju razvija čitanje, nužna je integracija „starog” i „novog” načina izražavanja.

Kako se projekt provodi on-line osigurava se dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama kojima oni nisu na raspolaganju u mjestu boravka/stanovanja, kao i osiguravanja ravnomjerne regionalne zastupljenosti projekta. Interaktivnost samog medija utječe pozitivno na povećanje socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti te program čini dostupnim i osobama s invaliditetom, te doprinosi povećanju dostupnosti kreativnih sadržaja.

Projektom se želi u radionice uključiti 40 djece i mladih. Radionice započinju u polovici svibnja, sve potrebne informacije bit će objavljene na društvenim mrežama.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Aktivnosti projekta pratite na sljedećoj poveznici.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kultura i medija.