prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan Hrvatske knjižnice za slijepe

Obilježavanje Dana Hrvatske knjižnice za slijepe održat će se u utorak, 18. travnja, s početkom u 11 sati, u prostoru Knjižnice, Šenoina 34.

Prigodan program:

  • Godišnja dodjela priznanja „Antun Lastrić“, priznanje koje se uručuje pojedincima, a onda i udrugama, projektima, ustanovama koje su svojim radom na osobit način doprinijele kulturnom životu, obrazovanju i pismenosti slijepih osoba odnosno korisnika Hrvatske knjižnice za slijepe, te direktno ili indirektno utjecale na djelovanje same Knjižnice.
  • Dodjela nagrada za najbolju kratku priču u 2023. koja je od ove godine nazvana i posvećena rano preminulom Seadu Ivanu Muhamedagiću, germanistu, prevodiocu, velikom poznavatelju knjige i pisane riječi, korisniku i velikom prijatelju Knjižnice.

U prigodnom glazbenom djelu svečanosti sudjelovat će Josip Hrvoj, prof. glazbe, korisnik i stručni suradnik knjižnice dok će predgovor i pismo urednika izdanja Seadovih kolumni pod nazivom „Manje je više“ te prvonagrađenu kratku priču pročitati glumac i narator Željko Duvnjak.

Posjetitelji će moći i razgledati i opipati izložbu Margarete Peršić pod nazivom „Lutke i svjetla u prolazu“.