prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan otvorenih vrata i Dan projektne nastave

U utorak 9. svibnja 2023. godine, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću održan je Dan projektne nastave.

S obzirom da je danas pažnja učenika sve više usmjerena k digitalnom svijetu na Danu projektne nastave, u sklopu diseminacijskih aktivnostii Erasmus akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja, održana je radionica Marketinška komunikacija na društvenim mrežama.

Aktivnost se odvila pod mentorstvom nastavnice Monike Škalec i profesorice Željke Winkler koje su radionicu osmislile kao radionicu učenika u kojoj oni iskazuju svoju kreativnost izrađujući videouradak u trajanju oko 1 minute za instituciju po izboru s područja Grada Zaprešića.

Za izrađeni videouradak učenici su ujedno trebali odabrati ciljani segment publike kojoj se žele obratiti kao i način distribucije videouradka kako bi došli do odabrane publike. Učenici su bili raspodijeljeni u grupe od tri do pet članova (ovisno o veličini razreda) te su bile ponuđene sljedeće institucije s pripadajućim zadatkom:

  • Komunalno Zaprešić – marketinška kampanja poticanja na razdvajanje otpada
  • SŠBJJ – povećanje zainteresiranosti učenika 8. razreda za upis u Srednju školu
  • Ban Josip Jelačić
  • Grad Zaprešić – reklama za Grad kao turističku destinaciju
  • Knjižnica Ante Kovačić, Zaprešić – poticanje mladih na čitanje
  • Centar za mladež – osvijestiti da postoje i potaknuti mlade na suradnju s njima
  • Tržnica Zaprešić – potaknuti stanovništvo Grada na kupnju domaćih proizvoda, a ne u trgovačkim lancima

Izrađene uradke učenici su morali staviti na Padlet.