prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan otvorenih vrata Komercijalno-trgovačke škole Split

U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana škole, u petak, 6. svibnja 2022. godine, održan je Dan otvorenih vrata Komercijalno-trgovačke škole Split.

Na virtualnom susretu na platformi Microsoft Teams u javnom kanalu “Upiši se u KTŠ” sudjelovali su učenici osmih razreda s područja grada Splita, Solina, Kaštela i Omiša. Kako bi učenicima olakšale donošenje odluke o izboru srednje škole, profesorice Jasenka Rašetina i Andrea Braovac upoznale su prisutne s prednostima upisa u Komercijalno-trgovačku školu Split te strukovnim zanimanjima komercijalist i prodavač koja se izvode u školi.

Bila je to prilika za promociju strukovnog obrazovanja i škole pod geslom “Neka škola naša bude budućnost vaša”. Učenike je posebno zanimalo gdje se mogu zaposliti nakon srednje škole te strukovni nastavni predmeti u pojedinom zanimanju. Stoga su profesorice dodatno predstavile nastavne predmete Strukovne vježbe i Poznavanje robe. Komunikacija je nastavljena i po završetku sastanka putem opcije čavrljanja.

U kanalu su objavljeni korisni dokumenti za upis u srednju školu i promotivni materijali o Komercijalno-trgovačkoj školi Split. To su radovi učenika smjera komercijalist iz eTwinning projekta “Virtualni prozor u strukovnu budućnost” pod mentorstvom prof. Jasenke Rašetina i prof. Andree Braovac izrađeni u digitalnom alatu Canvi u vidu infografike, brošure, letka i videozapisa. Digitalna platforma Teams pokazala se kao odličan način komunikacije u obrazovnom sustavu i nakon online nastave te je omogućila lakši pristup sadržaju zainteresiranim učenicima.

Promociju strukovnog obrazovanja nastavljaju kao sudionici Dana srednjih škola Splitsko–dalmatinske županije. Pozivaju učenike završnih razreda osnovnih škola da ih posjete u Splitu na trgu Gaja Bulata 1 gdje će dijeliti promotivne materijale i pružiti sve potrebne informacije o upisu u Komercijalno-trgovačku školu Split.