prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan otvorenih vrata

Nastavnici i učenici 2., 3. i 4. razreda Srednje strukovne škole Makarska, smjer elektrotehničar, organizirali su Dan otvorenih vrata za zainteresirane učenike osmih razreda.

Radionice su održane u petak, 5. svibnja 2023. godine u praktikumu elektrotehnike. 

Učenike su pozdravnim govorom dočekale nastavnice Branka Petrina i Svjetlana Mravičić, a obratio im se i maturant Srednje strukovne škole Makarska. Nakon pozdravnog govora učenici su mogli vidjeti razne pokuse i sami aktivno sudjelovati u njima. Prikazani su pokusi: limun baterija, elektroliza vode, pokusi vezani uz magnetizam, jednostavni strujni krug, lemljenje, serijska pregibna sklopka i svjetiljka od optičkih vlakana. Osim toga učenici su imali prilike vidjeti izloženu električnu instalaciju stambenog prostora sa svim pripadajućim potrošačima, brojilom i elementima zaštite. Uz razmjenu dojmova i kratkog druženja, učenicima su na odlasku podijeljene brošure s najbitnijim podacima o školi i programu elektrotehničar.

Cilj aktivnosti je bio upoznati učenike s organizacijom škole, programom i aktivnostima koje se događaju unutar i van škole. Osim toga pokušali su motivirati i potaknuti učenike na upis ovog zanimanja te su i na ovaj način promovirali školu.

Nadaju se da će učenici odabrati ovo zanimljivo zanimanje i školu kao svoju buduću školu. Raduju se ponovnom susretu i druženju u školskim klupama.