prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani Erasmusa u Drnju

Osnovna škola Fran Koncelak Drnje i ove je godine obilježila Dane Erasmusa. Učiteljice drnjanske škole su sredinom listopada 2022. godine za učenike  pripremile tri radionice. Sve radionice su objedinjene pod nazivom “Erasmus makes a difference”.

Izrada naslovnice prema priči E. Kishona Pakao zvan kakaoU okviru Erasmus+ projekta “TITLE” koji trenutačno provode u školi, učiteljica hrvatskoga jezika Martina Hrastić Farkaš i školska knjižničarka Stjepana Kadić, koordinatorica Erasmus+ projekta “TITLE”, osmislile su i održale radionicu “Book without covers”. Na početku radionice učenicima je pročitana priča bez naslova. Nakon razgovora o pročitanoj priči i predlaganju naslova, otkriveno je da se radi o priči Pakao zvan kakao Ephraima Kishona. Zadatak učenika bio je u Canvi izraditi naslovnicu za priču.

Vjeroučiteljica Ksenija Marić, koja je nedavno sudjelovala u strukturiranom tečaju pod nazivom “Happy Teachers for Better Students”, održala je učenicima radionicu Brain Teaser. Učenici su na papiriće zapisivali pet pojmova koji ih opisuju ta nakon izvlačenja pogađali o kome se radi. Time u pokazali koliko se međusobno poznaju, odnosno ne poznaju.

Ana Tustonjić Dombaj, učiteljica hrvatskoga jezika i koordinatorica Erasmus akreditacije, s Erasmus(l)ovcima je izradila e-portfelj svakog sudionika. S obzirom na to da će ga koristiti u sklopu Erasmus+ akreditacije, učiteljica im je objasnila postupak izrade.