prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jubilarni rođendan Portala škole.hr

Postoje dvije različite metode za utvrđivanjem početka i kraja godišnjih doba: meteorološka i astronomska. Iako smo u osnovnoj školi učili da sva godišnja doba počinju 21. u mjesecu, osim jeseni koja dolazi 23., meteorolozi koji se vode meteorološkom metodom tvrde da proljeće počinje baš na prvi dan u mjesecu ožujku.

A na što Vi prvo pomislite pri spomenu prvog dana u mjesecu ožujku?

Ukoliko živite u Americi ili Velikoj Britaniji možda ćete prvo pomisliti na hranu jer to je dan kada se u tim zemljama slavi Dan palačinki i Dan voćnih kompota. Ako pak volite domaće životinje, sjetit ćete se da se svake godine 1. ožujka obilježava Dan zaštite konja i Međunarodni dan svinja.

Ako pak ne razmišljate toliko o hrani i životinjama, možda ćete prepoznati da se radi o danu rezerviranom za izražavanje zahvalnosti ljudima u našem okruženju koji nam nešto znače i koji su učinili nešto kvalitetno i dobro. Riječ je o Svjetskom danu komplimenata koji se obilježava baš prvoga dana u mjesecu ožujku.

Ukoliko uskoro namjeravate uploviti u bračne vode, neće vam promaknuti da je 1. ožujak poznat i kao Nacionalni dan planiranja vjenčanja, a ako ste veliki ljubitelj kave – onda vjerojatno znate da baristi upravo tog dana diljem svijeta obilježavaju svoj dan.

Sve su to zanimljive obljetnice, no ako ste nastavnik ili učenik u hrvatskim osnovnim i srednjim školama, postoji velika mogućnost da pri spomenu prvog dana u mjesecu ožujku ipak prvo pomislite na rođendan Portala škole.hr, portala koji je s vama već 15 godina. Upravo tako, punih petnaest godina!

To bi nas osobito veselilo, jer tijekom svih tih godina trudili smo se ponuditi vam sve aktualne i relevantne informacije, pomagati vam pri korištenju suvremene tehnologije u nastavi, biti s vama iz dana u dan, nuditi vam prostor za promociju vaših aktivnosti i žurno odgovarati na sva vaša pitanja.

Kroz protekle godine, zajedno s vama izgradili smo čvrstu suradničku platformu na kojoj svakodnevno dijelimo zajednička iskustva i znanja i otvaramo put prema novim izazovima i uspjesima. Brojne generacije učenika odrastale su s nama i usvajale korisne informacije i vještine predstavljene na stranicama našeg portala i napisane od pomno odabranih stručnjaka.

Prevodili smo za vas stručne članke, prenosili domaće i strane korisne tekstove, omogućavali slušanje edukativnih radijskih emisija, organizirali nagradne igre i prigodna druženja te mnoge druge aktivnosti. Osim s nastavnicima i profesorima, kroz sve ove godine surađivali smo i s mnogim pedagozima, sociolozima, psiholozima, znanstvenicima, liječnicima, povjesničarima, veterinarima… čak i opernim pjevačima i radijskim voditeljima.

Kroz ove godine, za svoj smo rad dobili i neke nagrade, no uvijek nam je najvažnije bilo vaše zadovoljstvo. Primili smo velik broj vaših čestitki i pohvala ali i sugestija za daljnje poboljšanje i sve nas to jako veseli, pogotovo u ovo rođendansko vrijeme.

Povodom jubilarnog rođendana našeg portala, pripremili smo zabavnu rođendansku igru u kojoj je 15 najbržih sudionika osvojilo CARNET-ov poklon paket.