prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Digital Teaching Essentials

U organizaciji Europass Tacher Academy učitelj Petar Ćurčić sudjelovao je na stručnom usavršavanju „Digital Teaching Essentials: from A to Z“ koje je održano u Istanbulu. 

Na tečaju je bilo 15 učitelja iz Španjolske, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske. Tijekom tečaja, koji je trajao šest dana, učitelji su se međusobno upoznali, razmijenili iskustva te unaprijedili svoja znanja i vještine. Sam tečaj je osmišljen za nastavnike koji traže cjelovito razumijevanje digitalnih tehnologija i njihove primjene u modernim nastavnim okruženjima. Korišteni su različiti digitalni alati za upravljanje društvenim mrežama preko umjetne inteligencije do proširene stvarnosti.

Sami sudionici su sudjelovali u dinamičnoj lepezi teoretskih rasprava i praktičnih vježbi. Cilj je bio osnažiti edukatore da stvaraju zadivljujuće, sigurne i učinkovite prostore za suradnju koristeći niz digitalnih alata i platformi. Kroz tečaj su upoznali širu primjenu digitalnih alata kao što su Educaplay, Figma, Gamma, Gimkit, Kahoot, Halo AR, ScreenPal, Wolfram, Alpha, Flip, Braking News, Blooket, Genially, Artsteps, Twinkl, Powtoon. Posebna pozornost je posvećena društvenim i medijskim elementima, istraživanju videa, slika, projekata i drugih medija za suradnju.

Ove praktične aktivnosti omogućile su polaznicima da iz prve ruke iskuse kako razne digitalne platforme mogu obogatiti iskustva podučavanja i učenja.