prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dodijeljene Europske nagrade za inovativno poučavanje EITA

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u ponedjeljak 18. listopada u virtualnom formatu održan je 8. Info dan mreža i inicijativa „Kvalitetno profesionalno usmjeravanje i savjetovanje – Put ka uspješnoj karijeri“.

Na Info danu su, među ostalim, predstavljeni dobitnici Europske nagrade za inovativno poučavanje EITA i njihovi projekti te je obilježena 10. obljetnica djelovanja Euroguidance centra Hrvatska.

Središnja tema ovogodišnjeg Info dana je profesionalno usmjeravanje budući da Euroguidance centar obilježava 10 godina djelovanja u Hrvatskoj. Centar je dio europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju, a namijenjen je svima koji provode profesionalno usmjeravanje i karijerno savjetovanje u osnovnoj ili srednjoj školi, na visokom učilištu ili u području zapošljavanja.

„U proteklih 10 godina djelovanja, Euroguidance centar Hrvatska pružio je priliku korisnicima za edukacije, stručna usavršavanja, međunarodne mobilnosti uz pomoć savjetnicima u osnovnim i srednjim školama te na visokim učilištima. Na taj način aktivno radimo na podizanju svijesti o važnosti profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj“, istaknula je u koordinatorica Euroguidance centra Hrvatska Mia Trcol.

Predstavljeni su dobitnici nagrade EITA kojom se nagrađuju izvanredni projekti i nastavne prakse u okviru programa Erasmus+ te kojom se dodjeljuju priznanja odgojno-obrazovnim djelatnicima za izniman doprinos struci. Nagrada se dodjeljuje od ove godine, a dobitnici iz Hrvatske su: Dječji vrtić Matije Gupca u Zagrebu, vukovarska Osnovna škola Josipa Matoša, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu i zagrebačka Škola za medicinske sestre u Vrapču.

Više informacija o dobitnicima Europske nagrade za inovativno poučavanje (EITA) potražite na mrežnim stranicama  Agencije za mobilnost i programe EU.