prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dodjela nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu “Ovca u kutiji”

17. natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu ‘Ovca u kutiji’ (na koji je pristiglo rekordnih 104 naslova) bliži se kraju. Dodjela nagrada održat će se 29. studenog, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

O pobjednicima natječaja ‘Ovca u kutiji’ odlučuju stručni žiri (Ranka Javor, Anda Bukvić Pažin, Davor Pavelić) i dječji žiri (učenici IV.B razreda OŠ Većeslava Holjevca).

Posjećamo, OVCA U KUTIJI  je književno-likovna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od 2005. godine. Organizator nagrade od 2005. do 2007. bila je umjetnička organizacija Autorska kuća. Od 2008. godine, nagradu dodjeljuje udruga Knjiga u centru. Nagrada se sastoji od skulpture OVCA U KUTIJI.

OVCA U KUTIJI je jedina nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora (članovi žirija mijenjaju se svake godine) pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom.

Uz stručni žiri, najbolju slikovnicu bira i neovisan dječji žiri (članovi žirija mijenjaju se svake godine). U godinama kada se OVCA U KUTIJI održava u okviru Međunarodnog sajma knjiga Interliber, dodjeljuje se i nagrada publike.

Više o ovogodišnjim finalistima pronađite na Facebook stranici ‘Ovca u kutiji’!