prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
slikovnica
Stvaralačkim izražavanjem do slikovnice

Čitanje slikovnice u projektu “Naša mala knjižnica”

Učenici 1. a razreda Osnoven škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić sudjeluju u projektu “Naša mala knjižnica”. U mjesecu ožujku čitali su priču “Bruna i borovnica” i utonuli u čitateljsku avanturu koja je integrirana u hrvatski jezik i likovnu kulturu.

Izložba u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici – Prsti koji čitaju

Izložba u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici – Prsti koji čitaju

Na izložbi “Prsti koji čitaju” predstavljene su taktilne, ručno rađene slikovnice reljefnih ilustracija s tekstom na Braillovom pismu i uvećanom tisku koje su u proteklih šesnaest godina izradili knjižničari Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice i djelatnica knjigovežnice Marija Šavorić u sklopu projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.

Izložba u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici – Prsti koji čitaju

Priča o slijepom vodonoši

Dirljivom pričom o nesretnoj sudbini slijepog bakarskog vodonoše učenici Osnovne škole Bakar su podsjetili na teškoće s kojima se susreću slabovidne i slijepe osobe. Slikovnicom koju su osmislili pod mentorstvom učiteljice Alme Hess oživjeli su nesretnu priču o plemenitosti i hrabrosti.

Projekt “Glagoljica priča priču”

Projekt “Glagoljica priča priču”

Osnovna škola Mate Balote Buje provodi tijekom godine niz školskih projekata, jedan od njih je i “Glagoljica priča priču”. Projekt je nastao suradnjom učiteljica Nataše Bezić i Barbare Ćaleta Markežić te njihovih učenika, polaznika likovne radionice i glagoljične izvannastavne aktivnosti.

Stvaralačkim izražavanjem do slikovnice

Priče o osjećajima – online slikovnice

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca unutar projekta Kazalištarenje predstavlja ciklus online slikovnica “Priče o osjećajima”. Riječ je o slikovnicama autorice Morane Dolenc koje obrađuju četiri osnovna osjećaja; sreću, ljutnju, tugu i strah.

Stvaralačkim izražavanjem do slikovnice

Objavljena slikovnica “Igra, slovo, školica!”

Hrvatski školski muzej objavio je slikovnicu ‘Igra, slovo, školica!’ autorice Kristine Gverić, više kustosice tog muzeja. Slikovnica je nastala kao dio izložbenog projekta Hrvatskoga školskog muzeja ‘Krasopis – lijepo pismo’, a namijenjena je predškolcima i učenicima razredne nastave.