prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Domaćinstvo u sklopu Erasmus+ projekta „Education Accessed with Games“

Srednja strukovna škola Velika Gorica je u periodu od 20. do 24. ožujka 2023. bila domaćin 5. mobilnosti projekta „Učenje kroz igru“.

Ostali partneri u projektu su: Istituto Compresivo San Giovanni Bosco iz Catanie u Italiji (glavni koordinator), „Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“ iz grada Osmaniye i „Muğla Mentese 75. Yil Anaokulu“ iz grada Muğla iz Turske, „Escola Secundária Alves Martins“ iz grada Viseu iz Portugala i „Pilton Bluecoat C of E Junior School“ iz grada Barnstaple iz Velike Britanije.

Glavni ciljevi projekta su razmjena dobre prakse uključivanjem učenja kroz igru u školske kurikule, motivirati i poboljšati kvalitetu obrazovanja svih učenika, integracija podučavanja kroz igru u nastavi, razvijanje i produbljivanje kompetencija nastavnika u planiranju igara, metoda implementiranja, mjerenja i evaluacija, učenje bazirano na digitalnim alatima, izrada različitih nastavnih materijala i igara pomoću web 2.0 alata, inovativni pristup poučavanju.

Tema mobilnosti je bila „Integracije web 2.0 alata u obrazovanje“ s ciljevima učenja baziranog na digitalnim alatima, izrada različitih nastavnih materijala i igara pomoću digitalnih 2.0 alata, smisleno i korisno provođenje vremena na mobitelu, motivirati učenike, osuvremeniti učenje i učiniti ga zabavnim i interaktivnim.

Domaćini su pripremili veliki broj tema, aktivnosti i radionica – team building aktivnosti pomoću glagoljice, opće informacije o digitalnim 2.0 alatima, internetska etika i sigurnost na internetu pomoću igre CSI.HR napravljene za ovu prigodu pomoću alata Genially, Dizajneri E-klase, Padlet, društveni mediji, online web dizajn, alati za vizualni dizajn, alati za digitalnu evaluaciju itd.

Tijekom mobilnosti svi timovi predstavili su Izumitelje i njihove izume iz svojih zemalja (pripremljene u alatu Book Creator) te odigrali kvizove o njima u alatu Quizizz. Sudionici su se upoznali sa školom i Velikom Goricom, posjetili su Zagreb, Hrvatsko zagorje, Plitvice i Rastoke. Bili su primljeni u Gradskom poglavarstvu, Turističkoj zajednici Velike Gorice, te obišli Muzej Turopolja. Oduševila ih je radionica izrade „Podgutnice“ koju je održala kustosica muzeja Maja Ergović.

Izuzetno zanimljivo je bilo i u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću gdje su uz vodstvo prof. Helge Kraljik i njezinih učenica pomoću digitalnog alata Taleblazer na zabavan i interaktivan način razgledali Nove Dvore, te na radionici naučili kako izraditi virtualnu šetnju u alatu Taleblazer. Na kraju mobilnosti uslijedila je ceremonija zatvaranja uz evaluacija na kraju događaja i svečana podjela certifikata.

Uz koordinatoricu prof. Ljiljanu Vidaković, te članove tima (Miroslav Antolčić, Ljerka Cvetnić, Marija Huzjak-Šaban, Jasminka Jurčić, Jasna Piškorić, Jasmina Tešija, Mirna Trumbetaš, Sanja Šipušić Komar, Marijana Šapina i Nataša Sirković) u pripremi i provedbi ovog događanja sudjelovali su i brojni drugi nastavnici, učenici i djelatnici škole.