prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Domaćinstvo u sklopu projekta “Branding Between Borders”

U razdoblju od 7. do 11. studenog 2022. godine u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić održano je domaćinstvo u sklopu projekta “Branding Between Borders”. Ugostili su deset učenika iz Norveške, sedam učenika iz Italije te dva nastavnika iz Norveške i pet nastavnika iz Italije.

Nastavnici iz Italije, osim sudjelovanja na projektnim aktivnostima, bili su uključeni i u promatranje nastave u sklopu njihove Erasmus Akreditacije.

Tjedan je bio posvećen temi: Brendiranje u javnom sektoru, a učenici podijeljeni u međunarodne timove imali su zadatak istražiti jednu od zadanih organizacija te izraditi promotivni videozapis i brošuru. Organizacije s kojima su surađivali na ovom zadatku jesu: Gradska knjižnica Ante Kovačića, Kuglački klub Zaprešić, Centar za mladež Zaprešić – CEZAM, Foto kino video klub Zaprešić i Komunalno-reciklažno dvorište.

Osim rada na projektnoj temi i zadatku koji je uključivao predavanje o marketingu, brendiranju i snimanju reklamnih videozapisa, učenici su bili uključeni i u radionice uređivanja videomaterijala te ukrašavanja keramičkih suvenira škole. Jedan dan bio je posvećen razgledavanju Zagreba igrifikacijom, a jačanje timskog duha ostvareno je i sportskim aktivnostima u dvorani te ploggingom na Novim dvorima.

Učenici iz drugih europskih škola bili su smješteni u obiteljima učenika, što je intenzivno, ali posebno vrijedno iskustvo i za domaćine i za goste. Posebno su ponosni što je suradnja na ovom projektu ojačala postojeće partnerske odnose s obzirom na to da su sa školom iz Norveške, Greåker videregående skole, višegodišnji partneri u projektu “History and its effects on today’s youth”, a sa školom iz Italije, IIS Mazzone, partneri u projektu “STEM&GAMES”.