prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dva zlata, srebro i četiri bronce za izvrsne mlade hrvatske informatičare

Na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2021, koja se od 1. do 5. rujna održala u online formatu u Zagrebu, koji je ovogodišnji domaćin ovog natjecanja, naša mlada informatička reprezentacija ove je godine ostvarila izvrstan uspjeh.

U konkurenciji 48 natjecatelja iz 11 zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švicarska) mladi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i četiri brončane medalje, čime je Hrvatska zauzela odlično 2. mjesto u ukupnom poretku, odmah iza Poljske.

Jedan od naših osvajača zlatne medalje, Dorijan Lendvaj osvojio je najviše bodova u ukupnom poretku i time postao apsolutni pobjednik ovog natjecanja.

Republiku Hrvatsku na ovom su natjecanju zastupala dva tima (jer domaćin natjecanja ima pravo i na dodatni tim) sastavljena od ukupno osam učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 25. travnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 8. i 9. svibnja).

Detaljnije informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog saveza informatičara.