prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

e-Twinning projekt “Leonardo da Vinci”

Učenici 2. razreda gimnazije iz Srednje škole Ban Josip Jelačić, Zaprešić, sudjelovali su na međunarodnom e-Twinning projektu “Leonardo da Vinci” u sklopu nastave matematike.

Osim učenika naše škole na projektu su sudjelovali i učenici iz Francuske, Srbije, Turske i Makedonije. Glavni cilj projekta bio je upoznati učenike s Leonardovim izumima i povezati ih s nastavnim sadržajima matematike drugog razreda. Na početku projekta provedena je anketa koliko učenici znaju o Leonardu i njegovim izumima. Rezultati su bili različiti – od onih koji znaju ponešto do onih koji znaju gotovo sve. Aktivnosti učenika bile su: istražiti Leonardov život, a zatim i izume: helikopter, katapult, padobran, samostrel, most i ideju idealnog grada.

Za zadani izum učenici su napravili digitalni poster i digitalni 3D model. Svoje su radove prezentirali u razredu te ih objavili na TwinSpaceu. Na TwinSpaceu su razmijenili mišljenje s učenicima iz drugih država zašto je neki izum važan i kojeg današnjeg izuma je preteča. Na kraju projekta provedena je anketa koja je pokazala da su učenici postigli zadani cilj – naučili su da je Leonardo da Vinci bio veliki izumitelj i da je znanje matematike široke primjene.