prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Earth Day

Učenici 6. razreda izborne nastave engleskog jezika, iz Osnovne škole dr. Vinka Žganca u Zagrebu, obilježili su dan planeta Zemlje 22. travnja na satu engleskog jezika.

Nekoliko tjedana prije obilježavanja Dana planete Zemlje učenici su na satu engleskog jezika riješili kratak kviz kako bi saznali koliko znaju o toj temi. Nakon kviza su kroz .ppt prezentaciju saznali koja je tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje – “Planet vs. Plastics”. Kviz i prezentacija su preuzeti s mrežne stranice Twinkl. Ovdje se mogu naći razni korisni materijali za učitelje.

Učenici su zatim dobili zadatak da izaberu jednu knjigu koja je povezana s očuvanjem planeta Zemlje iz online Oxford knjižnice Oxford Reading Club koja se nalazi na ovoj poveznici. Izabranu knjigu su trebali pročitati, napraviti plakat te prezentirati 22. travnja kako bi proslavili Dan planeta Zemlje na satu engleskog jezika. Učenici su izabrali sljedeće naslove: The recycled Boat Race; Save the Earth; Pollution; Earth; Protect the Environment; Trees, Trees, Trees!

Kroz čitanje spomenutih naslova učenici su prošli važne teme kao što su zagađenje, recikliranje i zašto je važno očuvati naš planet. Osim razvijanja vještina kao što su čitanje s razumijevanjem i prezentiranje na engleskom jeziku učenici su obilježili važan dan za naš planet Zemlju.