prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukacija na Tahitiju

Profesorice Ekonomske škole Požega Mirna Dusper i Jelena Kovačević sudjelovale su od  13. do 19. kolovoza 2023. na edukaciji za nastavnike pod nazivom Greener School for a sustainable future: climate change education.

Tečaj je organizirala i provela organizacija PMS Erasmus+ na otoku Tahitiju u Francuskoj Polineziji, a mobilnost je ostvarena u sklopu Erasmus+ projekta EU Reporters.

Edukacija se temeljila na učenju o klimatskim promjenama i njihovom ublažavanju te načinima podizanja ekološke svijesti i osjećaja odgovornosti kod učenika kako bi ih potaknuli da smanje svoj ekološki otisak te budu pokretači promjena i postanu aktivni sudionici u zaštiti, očuvanju i unapređenju održivog i zdravog okoliša. Tečaj je ponudio primjere uspješnih ekoloških projekata provedenih u školama te dao sugestije kako kreirati aktivnosti koje se mogu upotrijebiti u nastavnom procesu.

Na tečaju je sudjelovalo 18 nastavnika iz 7 europskih zemalja kojima su profesorice ove požeške srednje škole imale priliku predstaviti Hrvatsku, svoju školu i projekte koje provode.

.

Ova je egzotična destinacija, otok koralja, plavih laguna, pješčanih plaža i mirisnog polinezijskog cvijeća i voća, oduševila slavonske profesorice koje su se odvažile i prihvatile izazov organizatora te su zaplivale s morskim psima i ražama.