prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukativna brošura “Veliki podaci i podatkovna ekonomija”

Stalni razvoj digitalne tehnologije koja je postala neodvojivi dio našeg svakodnevnog života iziskuje i stalno razvijanje vještina medijske pismenosti, da bismo znali kako se kritički i odgovorno koristiti digitalnim platformama i aplikacijama.

U brošuri “Veliki podaci i podatkovna ekonomija” učenici 7. i 8. razreda osnovne škole i srednjoškolci mogu se upoznati s temom velikih podataka i istražiti kako funkcionira podatkovna ekonomija. Cilj je predloženih aktivnosti, koje uključuju i video materijale i radne listiće, istražiti kako se internetske kompanije koriste osobnim podacima svojih korisnika, vidjeti koje su eventualne prednosti takvog prikupljanja podataka te kritički promisliti o etičnosti upotrebe tih informacija za ostvarivanje profita.

Sadržaj brošure “Veliki podaci i podatkovna ekonomija” dio je edukativnog programa o digitalnoj medijskoj pismenosti Connected irske inicijative Webwise. Prijevod na hrvatski napravljen je u suradnji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u sklopu Dana medijske pismenosti 2021.

Preuzmite edukativnu brošuru “Veliki podaci i podatkovna ekonomija”

Tekst je prenesen s portala Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.