prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ekonomska škola Požega predstavila lokalnu umjetnost u Portugalu

Ekonomska škola Požega sudjelovala je na trećem sastanku Erasmus+  projekta “My Culture – Your Culture – Our Culture ” zajedno s učenicima i nastavnicima iz Portugala, Italije, Rumunjske, Turske i Grčke. Sastanak je održan je u školi AEVRSA na jugu Portugala.
 

 

Ekonomsku školu iz Požege predstavljale su učenice Elena Jug, Dora Đebrić, Terezija Obradović i Gabrijela Jerković te dvoje nastavnika u pratnji – profesor Robert Begić i koordinatorica projekta Jelena Kovačević. Tema ovog susreta bila je umjetnost, tj. slikanje.

Nakon pozdravnog govora ravnatelja škole i koordinatora portugalskog tima, lokalni slikar Emanuel de Almeida govorio je o umjetnosti i najznačajnijim slikarima Portugala te predstavio svoj rad. Svi su učenici predstavili lokalne umjetnike, a nakon toga su slikali važne znamenitosti ili lokalne motive svoga grada ili regije. Svaka slika sadržava svih šest motiva zemalja sudionica, a sve su nastale slike bile izložene u javnom prostoru unutar škole.

Sudionici su imali priliku posjetiti prekrasna mjesta, kao što su Castro Marim, srednjovjekovni dvorac Revelim de Santo António, crkva Igleja da Misericórdia, Cacela Velha, Ria Formosa, Tavira, Faro, Milreu, Silves te uživati u tipičnoj portugalskoj hrani. Sljedeći planirani sastanak održat će se u rujnu 2019. godine u Grčkoj.

I dalje smo sve uvjereniji kako su ovi projekti, posebno za učenike, nezaboravno iskustvo koje nadilazi putovanja ili spomenike jer imaju priliku iz prve ruke vidjeti što znači živjeti u Europi za koju se nadamo da će biti sve ujedinjenija, slobodnija i međusobno povezanija, u suvremenoj Europi u kojoj su kulturološke razlike bogatstvo.