prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Emocijama kroz knjigu

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja održana je radionica s učenicima.

Ove se godine aktivnosti u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja (od 27. rujna do 3. listopada 2021. godine) održavaju tijekom cijelog listopada. Tim povodom, u Osnovnoj školi Fran Koncelak, Drnje školska knjižničarka Stjepana Kadić je u srijedu, 6. listopada 2021. godine, održala je radionicu “Emotions through the book” s učenicima 3. razreda.

Radionica je jedna od aktivnosti u Godini čitanja, ali i dio Erasmus+ projekta “TITLE”. Cilj joj je bio potaknuti učenike na prepoznavanje emocija u knjizi te razgovor o njima. Uz knjigu Emociometar inspektora Kroka Susanne Isern, školska knjižničarka je učenike upoznala s deset navedenih emocija: radost, strah, iznenađenje, sram, gađenje, ljubav, ljubomora, zavist, ljutnja i tuga. Uslijedilo je zajedničko čitanje poučne priče o povjerenju, prijateljstvu, toleranciji i prihvaćanju, Djedov tajni div Davida Litchfielda. Nakon pročitane priče, učenici su na emociometru označili kako se osjećaju. Uz razgovor o emocijama koje je u učenicima pobudila ova priča, razgovarali su i o sličnim situacijama u bližoj okolini, a za kraj radionice su od inspektora Kroka potražili nekoliko recepata za ljubav i strah.